Een gat op je cv blijft lastig bij het solliciteren. Wat kun je eraan doen?

Relevantie

Zeker als je tijdelijk werk hebt gedaan wat buiten je vakgebied ligt, kan het handig zijn om je werkervaring niet chronologisch, maar naar relevantie te rangschikken.

Je kunt ook twee lijstjes maken: één met relevante werkervaring, en één met overige werkervaring. Heb je een LinkedIn-profiel, zorg er dan voor dat je cv daar niet afwijkt van het curriculum dat je meestuurt. Googelen is standaard…

Pas de tijdlijn aan

Veel mensen hebben de gewoonte om op het cv bij werkervaring niet alleen het jaar, maar ook de maand van het in en uit dienst treden te vermelden. Overweeg eens om alleen het jaar te vermelden. Zo kun je een ‘gat’ een beetje verstoppen zodat de aandacht er niet meteen door getrokken wordt. Let ook hier op als je een Linkedin-profiel hebt.

Leg de situatie (kort) uit

Wacht niet totdat de recruiter het gat in je cv zelf ontdekt, maar val met de deur in huis. Doe dat natuurlijk wel gedoseerd. Begin je brief er niet mee en houd het kort – je wilt immers niet te wanhopig overkomen.

Lieg nooit

Liegen is altijd fout. Je loopt niet alleen het risico dat degene die het sollicitatiegesprek afneemt je doorziet, het kan je later in grote problemen brengen als je de baan hebt gekregen.

Dus ook al heb je van alles gedaan om een gat in je cv te maskeren, wees altijd voorbereid op de vraag wat je toch gedaan hebt tussen twee banen in.

 

Bron: businessinsider.nl